Ο άνθρωπος που θεραπεύτηκε απο το AIDS δίνει έμπνευση στην επιστήμη

Ελπιδοφόρο μήνυμα δίνει η επιστήμη σε όσους πάσχουν απο τον ιό του AIDS. Η περίπτωση του Τίμοθι Ρέι Μπράουν, του ανθρώπου που κατάφερε να θεραπευτεί και να απαλλαγεί οριστικά απο την θανάσιμη νόσο, ήταν το έναυσμα που ενέπνευσε τους επιστήμονες να αναπτύξουν μία μέθοδο που θα μπορούσε μελλοντικά να «σώσει» όσους έχουν χτυπηθεί απο τον ιο HIV.

Μια ομάδα που συγκροτήθηκε απο επιστήμονες προερχόμενους από όλο τον κόσμο, μελετάει μια νέα στρατηγική προκειμένου να ανακαλύψει τη θεραπεία για το AIDS, εμπνευσμένη από την εκπληκτική ιστορία του Τίμοθι Ρει Μπράουν.

Η θεραπεία του Μπράουν, που έγινε σε νοσοκομείο του Βερολίνου, περιελάμβανε την ολική «καταστροφή» του ανοσοποιητικού του συστήματος και τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από δότη με μια σπάνια γενετική ανωμαλία, η οποία αντιστέκεται στη μόλυνση από τον ιό HIV. Η διαδικασία αυτή όμως είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και δύσκολη για να εφαρμοστεί στο ευρύ κοινό.

Παρόλαυτά, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι πρέπει αντί να μιμηθούν την αγωγή που χορηγήθηκε στον Μπράουν, να ανακαλύψουν μια παρόμοια λύση, η οποία θα είναι λιγότερο δαπανηρή και πιο εύκολη στην εφαρμογή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ