Ρέντινγκ: Η Γερμανία δεν υπερασπίζεται την Ευρώπη, κερδίζει όμως από αυτήν - iefimerida.gr

Ρέντινγκ: Η Γερμανία δεν υπερασπίζεται την Ευρώπη, κερδίζει όμως από αυτήν

Ρέντινγκ: Η Γερμανία δεν υπερασπίζεται την Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της Γερμανίας αλλά και της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία είπε πως το Βερολίνο κερδίζει πολλά από την Ευρώπη, την υπερασπίζεται όμως λίγο.

Η επίτροπος είπε χαρακτηριστικά πως: «Από μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις και την ηγεσία τους αναμένω πολύ περισσότερες δημόσιες δηλώσεις για την Ευρώπη» διότι το Βερολίνο «αποκομίζει τεράστια οφέλη από την ενιαία εσωτερική αγορά και από τη νομισματική ένωση».

Μάλιστα η κυρία Ρέντινγκ είπε μεταξύ άλλων ότι την εκπλήσσει ο δημόσιος διάλογος που γίνεται στην Γερμανία αναφορικά με την μέλλουσα τραπεζική ένωση, καθώς και για την θέσπιση ενός μηχανισμού εγγυήσεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, προς χρήση από τα 17 μέλη της Ευρωζώνης.

Επίσης καταλήγοντας είπε πως η χώρα της συνεισφέρει αναλογικά στα κοινοτικά ταμεία -ανά κάτοικο- «δύο φορές περισσότερο σε σχέση με τη Γερμανία» για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ