Αλαλούμ με την προσφυγή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας - iefimerida.gr

Αλαλούμ με την προσφυγή της Κύπρου στον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας

Απέσυρε το αίτημα για ευρωπαϊκή βοήθεια η Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη σύγχυση προκλήθηκε μεταξύ Λευκωσίας και Βερολίνου σε σχέση με το αίτημα της Κύπρου να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Το «αλαλούμ» ξεκίνησε όταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού ότι η Λευκωσία απέσυρε το αίτημά της για ευρωπαϊκή βοήθεια.

Η δήλωση αυτή άφησε άφωνους τους Κύπριους αξιωματούχους, οι οποίοι έσπευσαν να διευκρινήσουν ότι ουδέποτε η Λευκωσία απέσυρε το αίτημά της.

Τελικά ο κ. Σόιμπλε ανασκεύασε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως αυτή ήταν εντύπωσή του με βάση τις πληροφορίες που είχε. Ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν πως η στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ενδέχεται να αποτελεί έμμεσο μήνυμα προς την Κύπρο. καθώς εικάζεται πως η κυπριακή κυβέρνηση πιθανόν θα καταφύγει σε δανειοδότηση από τη Ρωσία, προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ