Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα – Κοινές προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων - iefimerida.gr

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα – Κοινές προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων

FOTIA-KERATEA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κερατέα μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των πυροσβεστικών δυνάμεων όσο και των απλών πολιτών που πάλεψαν με τις φλόγες για να γλυτώσουν τα σπίτια τους και την περιοχή από το να γίνουν στάχτες.

Η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 14:30, κατέκαψε έξι σπίτια στην Κερατέα και στους οικισμούς Τρέπες, Δασκαλειό και Διόνυσο. Μέσα στο πλαίσιο της προστασίας των κατοίκων, εκκενώθηκε και το μοναστήρι της Παναγιάς και η κατασκήνωση στην περιοχή, με τα παιδιά να μεταφέρονται με ασφάλεια στα ΚΑΠΗ της Κερατέας.

Στην περιοχή επιχείρησαν συνολικά 120 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών αντίπαλος πέραν της φωτιάς ήταν και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ