Αναδιαπραγμάτευση αλλά με... χαμηλά τον πήχη, λέει το Μέγαρο Μαξίμου - iefimerida.gr

Αναδιαπραγμάτευση αλλά με... χαμηλά τον πήχη, λέει το Μέγαρο Μαξίμου

Επαναδιαπραγμάτευση αλλά με... χαμηλά τον πήχη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε την Τρόικα να φτάνει στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου, το οικονομικό επιτελείο είναι σε αναβρασμό, κρίνοντας την κατάσταση ως εξαιρετικά δύσκολη και επιχειρεί να θέσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Το Μέγαρο Μαξίμου φροντίζει να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως χρειάζεται χρόνος προκειμένου να κερδιθεί η μάχη με τους πιστωτές. Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιμένουν ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, προσπαθώντας να ανακόψουν το κλίμα αισιοδοξίας που επιχειρεί να διαμορφώσει η ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι η επιμήκυνση είναι λίγο-πολύ δεδομένη.

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά επισημαίνουν ότι στην παρούσα χρονική περίοδο και ενώ το κλίμα στην ευρωζώνη είναι ρευστό, αυτό που είναι πρωτεύον για την ελληνική κυβέρνηση είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα μας, κάτι που θα γίνει μόνο αν δωθούν έμπρακτα δείγματα γραφής.

Έτσι, στο Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκουν να κρατήσουν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

«Όλα πρέπει να γίνουν με προσοχή και δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια διαπραγματευτική ήττα» λένε χαρακτηριστικά συνομιλητές του κ. Σαμαρά.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο, προσπαθεί να κάνει σαφές στους πιστωτές ότι με την ύφεση να αγγίζει το 7% δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν άλλα μέτρα τα οποία θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσας προκειμένου να αναστρέψει το κακό κλίμα για την Ελλάδα, επιχειρώντας να θέσει το θέμα στα ευρύτερα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον ευρωπαϊκό Νότο.

Έτσι μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένονται επισκέψεις σε πρωτεύουσες-«κλειδιά» για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η οποία επικαλείται απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα τοποθετείται στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Την ίδια ώρα οι Financial Times αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο είναι αισιόδοξο και οτι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει έτοιμο το περίγραμμα των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ πριν την έλευση του κλιμακίου της Τρόικα στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ