Xρησιμοποίησε 200.000 τουβλάκια Lego για να φτιάξει το Κολοσσαίο [εικόνες] - iefimerida.gr

Xρησιμοποίησε 200.000 τουβλάκια Lego για να φτιάξει το Κολοσσαίο [εικόνες]

Xρησιμοποίησε 200.000 τουβλάκια Lego για να φτιάξει το Κολοσσαίο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τίτλο του... μεγάλου κατασκευαστή μπορεί να διεκδικεί επάξια πλέον ο Ράιαν Μακνότ, ο οποίος κατασκεύασε σε μικρογραφία το Κολοσσαίο της Ρώμης και μάλιστα εις... διπλούν!

Ο πιστοποιημένος δημιουργός διάφορων μοντέλων με LEGO δημιούργησε το διάσημο ρωμαϊκό αμφιθέατρο συνδυάζοντας με επιτυχία τη σημερινή του μορφή με αυτήν που είχε όταν χτίστηκε το 80 μ.Χ.

Χρησιμοποιώντας 200.000 τουβλάκια ο Μακνότ δείχνει από τη μία το στάδιο στην αρχαία του μορφή, όταν λειτουργούσε ως αρένα για τους μονομάχους της Ρώμης, ενώ το άλλο μισό είναι σε ερειπώδη κατάσταση με τους τουρίστες να το φωτογραφίζουν και τους πωλητές τουριστικών ειδών που διαλαλούν την πραμάτεια τους.

«Έχω εκτιμήσει πια τον τρόπο με τον οποίο έφτιαχναν οι Ρωμαίοι τα μνημεία τους. Για μένα ήταν μια πραγματική πρόκληση το οβάλ σχήμα του σταδίου…», λέει ο Μακνότ σχετικά με την κατασκευή, ο οποίος είναι γνωστός και με το παρατσούκλι «Brickman», εξαιτίας της μανίας του με τις κατασκευεές LEGO.

Η κατασκευή δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία και εκτίθεται πλέον στο Μουσείο «Nicholson» στη Μελβούρνη, όπου και θα παραμείνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ