Μόντι: Δώστε λεφτά στην Σικελία για να μην γίνει η «Ελλάδα της Ιταλίας» - iefimerida.gr

Μόντι: Δώστε λεφτά στην Σικελία για να μην γίνει η «Ελλάδα της Ιταλίας»

Μόντι: Δώστε λεφτά στην Σικελία για να μην γίνει η «Ελλάδα της Ιταλίας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπάθειες προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η Σικελία καταβάλει η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι. Το Γενικό Λογιστήριο της Ιταλίας διέθεσε 400 εκατ. ευρώ για να γλυτώσει το μεγάλο νησί, από τη χρεοκοπία μιας και το Ελλειμμα της έχει υπερβεί τα 5 δισ. ευρώ.

«Το επίσημο έλλειμμα του νησιού αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ [...] αλλά, στην πραγματικότητα, η οικονομική τρύπα μπορεί να είναι σαφώς μεγαλύτερη», είχε επισημάνει με καταγγελία της η Ένωση Βιομηχάνων τη χώρας. Μάλιστα οι βιομήχανοι επεσήμαναν πως πρέπει να γίνουν άμεσες κινήσεις προκειμένου να ελεγχθεί η οικονομία του νησιού προτού να είναι πολύ αργά.

Ο τεχνοκράτης Μάριο Μόντι επίσης έχει δηλώσει πως τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην χώρα θα πρέπει να εφαρμοσθούν και στην Σικελία με ουσιαστικές περικοπές, ενώ αναμένεται να σταλούν στην αυτόνομη επαρχία και επίτροποι προκειμένου να ελέγξουν διεξοδικά τον προϋπολογισμό του νησιού και την χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ