Ο Μπουτάρης απαντά με ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε φαινόμενα τύπου Παπαγεωργόπουλου - iefimerida.gr

Ο Μπουτάρης απαντά με ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε φαινόμενα τύπου Παπαγεωργόπουλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προκειμένου να παταχθούν οι οικονομικές απάτες και να αποφευχθούν σκάνδαλα υπεξαιρέσεων όπως η περίπτωση του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, το Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να εγκρίνει ηλεκτρονικό σύστημα εσωτερικού ελέγχου το οποίο θα εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, προκειμένου να μπει μία τάξη στα οικονομικά του δήμου

Μέσω του ηλεκτρονικού αυτού συστήματος,, θα αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες κάθε μονάδας, θα δημιουργηθεί οργανόγραμμα με αυτοτελή Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, θα συνταχθεί ενιαίο εγχειρίδιο διαδικασιών που θα περιγράφει τα καθήκοντα των θέσεων εργασίας, θα υιοθετηθούν οι νέες τεχνολογίες και το νέο πληροφοριακό σύστημα ενώ θα εισαχθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες για κάθε λειτουργία του δήμου.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο θα δώσει το «πράσινο φως» για την υποβολή πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ, που αφορά την ανάπτυξη νέων συστημάτων και εργαλείων με στόχο την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

Η πρόταση με τίτλο «e-thess» καθιστά προφανή τον χαρακτήρα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και το κόστος του έργου ανέρχεται στα 3.800.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ