Βρέθηκε χαμένος πίνακας του Ματίς μετά από μία δεκαετία - iefimerida.gr

Βρέθηκε χαμένος πίνακας του Ματίς μετά από μία δεκαετία

Βρέθηκε χαμένος πίνακας του Ματίς μετά από μία δεκαετία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διάσημο έργο «Οδαλίσκη με κόκκινα εσώρουχα» του Γάλλου ζωγράφου Ανρί Ματίς βρέθηκε μετά από μια δεκαετία από την στιγμή που ανακαλύφθηκε η κλοπή του από το μουσείο μοντέρνας τέχνης του Καράκας στη Βενεζουέλα.

Μυστικοί πράκτορες του FBI, οι οποίοι υποδύθηκαν τους αγοραστές, συνέλαβαν την Τετάρτη σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι τους Μεξικανούς Πέδρο Αντόνιο Μαρκουέλο Γκούζμαν 46 ετών και την 50χρονη Μαρία Μάρθα Ελίζα Ορνέλας Λάζο με την κατηγορία ότι είχαν στην κατοχή τους τον πίνακα και προσπάθησαν να τον πουλήσουν στους πράκτορες έναντι 740.000 δολαρίων.

Το έργο του διάσημου Γάλλου ζωγράφου του 1925 απεικονίζει μία γυμνόστηθη γυναίκα σε χαρέμι να κάθεται στο πάτωμα φορώντας ένα κόκκινο εσώρουχο, ενώ η αξία του αποτιμάται στα 3 εκ. δολάρια. Η κλοπή του από το μουσείο μοντέρνας τέχνης του Καράκας (τότε ονομαζόταν Sofia Imber Contemporary Art Museum) ανακαλύφθηκε το 2002, με τους δράστες να τον έχουν αντικαταστήσει με ένα αντίγραφο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ