Μετά το Μπόρατ και το Μπρούνο ο Κοέν ξαναχτυπά και φέρνει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ [βίντεο] - iefimerida.gr

Μετά το Μπόρατ και το Μπρούνο ο Κοέν ξαναχτυπά και φέρνει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη πρωτοφανή απήχηση που είχαν στο κοινό ο χαρακτήρας του Ali G, ο Μπόρατ και ο Μπρούνο, ο προβοκάτορας ταλαντούχος φαρσερ Σάσα Μπαρόν Κοέν, έρχεται με μία νέα επίκαιρη ταινία που θα φέρει τα πάνω κάτω στη παγκόσμια κοινη γνώμη. Το όνομα αυτής: «Ο Δικτάτορας»!

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ένας μισότρελος τύραννος κάποιας φανταστικής χώρας της Μέσης Ανατολής. Έμπνευση για το σενάριο αποτελεί το best-seller «Zabibah And The King», συγγραφέας του οποίου φέρεται να είναι ο ίδιος ο Σαντάμ Χουσεΐν.

Ωστόσο, είναι εμφανές τόσο από την αφίσα του έργου όσο κι από το trailer πως πρωταρχική πηγή έμπνευσης του χαρακτήρα που υποδύεται ο Κοέν αποτελεί ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, ενω το πλούσιο, επιμελώς ατημέλητο μούσι, παραπέμπει εμφανώς στον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο στρατηγός Αλαντίν, καλείται απο τον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη να δώσει εξηγήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Εκεί, πέφτει θύμα συνωμοσίας από τον στενό του συνεργάτη, o οποίος τον αντικατέστησε με ένα βοσκό, προκειμένου να υπογράψει την θέσπιση συντάγματος στη χώρα που ο Αλαντίν αγαπά να τυρρανάει.

Ο Αλλάχ, όμως, είναι καλός και ο Αλλαντίν συναντά στη Νέα Υόρκη ένα πυρηνικό επιστήμονα που είχε καταδικάσει σε θάνατο, γιατί δεν συμφωνούσε μαζί του στο σχήμα των πυρηνικών βλημάτων που έφτιαχνε. Έτσι, τον βοηθά να αποκαλύψει την συνωμοσία και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή και στη προσπάθεια αποκατάστασης του θρόνου του, παρελαύνουν ότι πιο γελοία περιστατικά μπορείτε να φανταστείτε, στα οποία εμπλέκεται ο άξεστος δικτάτορας, σε μία ταινία με εγγυημένο γέλιο, όπως θα διαπιστώσετε και στο τρειλερ που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ