Η «βιομηχανία» των ναρκωτικών, εξολοθρεύει απειλούμενα είδη ζώων

Θύμα του εμπορίου ναρκωτικών έχει πέσει ένα σπάνιο είδος νυφίτσας, με την επιστημονική ονομασία «Martes pennanti», που ζει στη Βόρειο Αμερική. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το είδη απειλούμενο είδος, κινδυνεύει σοβαρά από το ποντικοφάρμακο που ρίχνουν οι έμποροι στις χασισοφυτείες.

Στα πλαίσια πρόσφατης έρευνας του του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι επιστήμονες ανίχνευσαν σε νεκρά άτομα του είδους, σε διάφορες περιοχές της Καλιφόρνια, ένα εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται και για τη θανάτωση τρωκτικών.

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ζώο ζει σε δάση και εθνικά πάρκα, μακριά από αγροτικές εκτάσεις ή αστικές περιοχές, το γεγονός ότι δηλητηριάζεται από χημικά και παρασιτοκτόνα προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές είναι πολύ πιθανό, τα σπάνια αυτά αρπακτικά να δηλητηριάζονται όταν επιτίθενται σε ζώα που έχουν φάει τροφές με χημικά, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να καταναλώσουν απευθείας κάποια δηλητηριασμένη τροφή.

Από τα παρασιτοκτόνα και τα ποντικοφάρμακα των χασισοφυτειών, κινδυνεύουν επίσης και άλλα σαρκοφάγα ζώα, όπως οι αλεπούδες.

Η έρευνα αυτή, φέρνει στο προσκήνιο τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί για τα άγρια ζώα η παράνομη γεωργία και η καλλιέργεια ναρκωτικών κοντά σε εθνικά πάρκα και δασικές εκτάσεις σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τη προστασία των σπάνιων αυτών ειδών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ