Διαλύουν τους δήμους για να εισπράξουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ - iefimerida.gr

Διαλύουν τους δήμους για να εισπράξουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Ενέργειας μαζί με το υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν την αποσύνδεση του τέλους της ΕΡΤ και των δημοτικών τελών από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, προκειμένου να ελαφρυνθεί ο λογαριασμός του ρεύματος από τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων, που αντιστοιχούν περίπου με το 30% της τελικής αξίας του. Την ίδια ώρα όμως αφήνουν μέσα στους λαγαριασμούς το χαράτσι των ακινήτων. Προσπαθούν δηλαδή να δημιουργήσουν πλασματικές εντυπώσεις χωρίς να εξηγούν ταυτοχρόνως πως θα εξασφαλίσουν τα έσοδα των δήμων και της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», εξετάζεται επίσης και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στοχεύει, εφόσον συμφωνήσουν και τα συναρμόδια υπουργεία, οι εν λόγω αλλαγές να έχουν συμφωνηθεί έως το φθινόπωρο, ώστε να ισχύσουν από το 2013.

Βεβαίως η πρόθεση αυτή εφόσον υλοποιηθεί δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία τόσο των δήμων, όσο και της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είχε κριθεί ως ο πλέον άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος είσπραξης αυτών των τελών προκειμένου να ειστπράττεται κανονικά και αναποδίδεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Κινδυνεύουν δηλαδή, για λόγους εντυπώσεων και προκειμένου να εισπραχθεί το χαράτσι της γενικής κυβέρνησης για τα ακίνητα, να διαλύσουν τους ήδη οικονομικά προβληματικούς δήμους της χώρας καθώς στην παρούσα οικονομική συγκυρία θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο με μια αυτόνομη διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ