Το ένα τέταρτο του μισθού τους έχασαν χιλιάδες εργαζόμενοι το 2012 - iefimerida.gr

Το ένα τέταρτο του μισθού τους έχασαν χιλιάδες εργαζόμενοι το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις πέτυχαν την ζητούμενη «εσωτερική υποτίμηση» που ζητά μετ' επιτάσεως η Τρόικα στην Ελλάδα, καθώς ένας στους δέκα εργαζόμενους είδαν το 23,7% του μισθού τους να κάνει φτερά το 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η εικόνα της αγοράς εργασίας το 2012 ήταν εφιαλτική. Μειώθηκαν οι θέσεις εργασίας λόγω των απολύσεων που έκαναν οι επιχειρήσεις, ένας στους τρεις εργαζομένους δουλεύει ανασφάλιστος, αυξήθηκαν στο 43,8% οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης και σαν να μην έφτανε αυτό οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να υπογράψουν επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις εργασίας που μείωσαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις αποδοχές τους. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Το 9,3% των εργαζομένων υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις που οδήγησαν σε μείωση αποδοχών κατά 23,7%. Οι μεγαλύτερες μειώσεις έγιναν σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Κρήτη με ποσοστά 9,73%, 27,90% , 26% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ