Τραγική η κατάσταση με το εφάπαξ, οι δικαιούχοι πεθαίνουν πριν το πάρουν - iefimerida.gr

Τραγική η κατάσταση με το εφάπαξ, οι δικαιούχοι πεθαίνουν πριν το πάρουν

Τραγική η κατάσταση με το εφάπαξ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλη μία μείωση του εφάπαξ, αναμένεται σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο για το πολύπαθο ταμείο πρόνοιας του δημοσίου, η οποία θα κυμανθεί μεταξύ του 15%-20%, που αντιστοιχεί σε 40.000-50.000 ευρώ.

Αυτήν την στιγμή, οι αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέρχονται στις 52.000 την ίδια ώρα που οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται να το εισπράξουν σε επτά χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τους δικαιούχους οι 650 έχουν ήδη πεθάνει χωρίς να προλάβουν να λάβουν το εφάπαξ τους. Πάντως, στην συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με τους διοικητές των ταμείων του δημοσίου, πρόνοιας , ΤΕΑΔΥ, αρωγής , μετοχικό, δεν ελήφθη απόφαση για την τύχη του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός φέρεται να είπε πως αυτήν την στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ παράλληλα η Ελλάδα οφείλει να υλοποιήσει την μνημονιακή της υποχρέωση, δηλαδή οι εισφορές να είναι ανάλογες των παροχών των ταμείων πρόνοιας . Πάντως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι εισφορές των ασφαλισμένων.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι έως τις 27 Ιουλίου θα αρχίσει η υλοποίηση δύο μέτρων:

  • Της ηλεκτρονικής σύνδεσης ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ , η οποία θα επιφέρει όπως εκτιμάται εξοικονόμηση 25 εκ ετησίως καθώς θα παρέχει διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις και θα συμβάλει στον αποτελεσματικότερο έλεγχο για την ανασφάλιστη εργασία
  • Της ταυτόχρονης καταβολής μισθών και εισφορών στην τράπεζα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ