Καρχαρίας έκοψε στα δύο σέρφερ και τον έφαγε! - iefimerida.gr

Καρχαρίας έκοψε στα δύο σέρφερ και τον έφαγε!

Καρχαρίας έκοψε στα δύο σέρφερ και τον έφαγε!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eπίσημα έχει επικηρυχθεί ένας λευκός καρχαρίας στην Αυστραλία ο οποίος το Σάββατο δάγκωσε και σκότωσε τον 24χρονο σέρφερ Μπεν Λίντεν.

Την Τρίτη, η Δυτική Αυστραλία ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση κυνηγιού λευκών καρχαριών, με την αιτιολογία ότι το τελευταίο περιστατικό ήταν το πέμπτο που σημειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο.

Καρχαρίας έκοψε στα δύο σέρφερ και τον έφαγε! | iefimerida.gr 0

Ο υπουργός Αλιείας Νόρμαν Μουρ δήλωσε ότι η έξαρση των επιθέσεων έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις αρχές και πως μάλλον ήρθε η ώρα για να επανεκτιμηθεί ο πληθυσμός των λευκών καρχαριών και τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το καθεστώς προστασίας του εν λόγω είδους.

Ο λευκός καρχαρίας που επιτέθηκε στον Λίντεν, εκτιμάται ότι είχε μήκος πάνω από 7 μέτρα και η επίθεση έγινε κοντά στο νησάκι Γουέτζ το οποίο βρίσκεται 100 μίλια βόρεια του Περθ.

Ο 23χρονος σέρφερ Ματ Χόλμς που έκανε τζετ σκι στην περιοχή και είδε τι συνέβη είπε: «Έβγαλα το φίλο μου στην ακτή και πήγα αμέσως πάλι μέσα για να τον βοηθήσω. Υπήρχαν αίματα παντού και είδα τον καρχαρία να περιτριγυρίζει το σώμα του. Μέχρι να τον φτάσω είχε φάει τον μισό. Προσπάθησα να τον πλησιάσω, αλλά ο καρχαρίας ήρθε προς το μέρος μου και προσπάθησε να με ρίξει από το τζετ σκι. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε αρπάξει και το υπόλοιπο σώμα του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ