Σεξ, ναρκωτικά και rock 'n' roll: ιατρική έρευνα επαληθεύει τη σύνδεσή τους - iefimerida.gr

Σεξ, ναρκωτικά και rock 'n' roll: ιατρική έρευνα επαληθεύει τη σύνδεσή τους

Σεξ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υποψία υπήρχε ανέκαθεν, αλλά κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να διερευνήσει και να αποδείξει τη νομοτελειακή συνάφεια της ιερής τριάδας, για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος: τα θαύματα χρήζουν απόδειξης; Το ωραίο ή το υψηλό χρήζει απόδειξης; Απλά στέκεσαι και το θαυμάζεις με κομμένη την ανάσα...

Το είχε δηλώσει ξεκάθαρα ήδη το 1977 o ρόκερ Ian Dury στο ομώνυμο κομμάτι του:

sex and drugs and rock and roll
is all my brain and body need
sex and drugs and rock and roll
are very good indeed

Τους ρόκερς δεν τους ενδιαφέρει η ορθολογική εξήγηση ενός φαινομένου ούτε οι αιτιώδεις σχέσεις. Δεν τους απασχολούν ερωτήματα του τύπου: γιατί και πώς; Αλλά ερωτήματα του τύπου: μου κάνει καλό; Ευφραίνει τον εγκέφαλο και το σώμα μου; Τι μπορεί να με κάνει να πάθω;

Οι επιστήμονες όμως, ως θιασώτες της θετικιστικής σκέψης και πολέμιοι της μαγείας και του ανεξήγητου, δεν αρέσκονται στα παθήματα, αλλά στα μαθήματα. Τους αρέσει να είναι παρατηρητές και όχι παθούντες. Να εποπτεύουν και όχι να μετέχουν.

Επισήμως, λοιπόν, ερευνητές του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Εράσμους στην Ολλανδία υποστηρίζουν ότι διαλεύκαναν τη σχέση ανάμεσα στην ακρόαση δυνατής μουσικής, τη χρήση μαριχουάνας και την επίδοση σε σεξ δίχως προφυλάξεις.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη επιθεώρηση της Αμερικανικής ακαδημίας παιδιατρικής, βασίστηκε σε στατιστικά δείγματα που αντλήθηκαν από 944 μαθητές και νέους μεταξύ 15 και 22 ετών.

Συμπέρασμα; Το αυτονόητο: σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα νεαρά άτομα που επιδίδονται στην ακρόαση δυνατής μουσικής είναι στατιστικά περισσότερο επιδεκτικά κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών και μη ασφαλούς συνουσίας!

Είναι από εκείνες τις φορές που αναρωτιέται κανείς τι φταίει και η επιστήμη δεν ευθυμεί ποτέ.

Πόσο πιο ενδιαφέρουσα θα γινόταν με λίγη δόση sex, drugs and rock 'n' roll!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ