ΠΑΣΟΚ: Είναι δύσκολο να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ, λόγω της ύφεσης - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Είναι δύσκολο να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ, λόγω της ύφεσης

ΠΑΣΟΚ: Είναι δύσκολο να βρεθούν τα 11
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης για να βρει τα 11,5 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει η Τρόικα, τα οποία θα προκύψουν μετά από εξέταση της επικαιροποιημένης πρότασης του ΚΕΠΕ αλλά και των προτάσεων που έχουν κάνει τα υπουργεία για περιστολή δαπανών.

Το κενό που μπορεί να υπάρξει αναμένεται επίσης να καλυφθεί με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και που να μην είναι οριζόντιος. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, μετά την συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, «έχει πάρα πολλή μεγάλη σημασία να δούμε σε πόσα χρόνια θα πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος».

Έτσι πολύ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και το μοντέλο του επικαιροποιημένου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής που πρέπει να φτιάξει η κυβέρνηση και μετά να το διαπραγματευτεί. Για άλλη μία φορά στο ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνουν τα όσα έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος πως είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν τα 11,5 δισ. και κυρίως λόγω της ύφεσης που επικραττεί. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «πρέπει να απλωθούν σε επιπλέον, τουλάχιστον δύο χρόνια» από το 2014 που είναι ο μέχρι τώρα σχεδιασμός.

Σε ερώτηση σχετικά με τα επιπλέον 3,5 δισ. ευρώ που ζητούνται για το 2012, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «δεν υπάρχουν άλλα 3,5 δισ., υπάρχουν αυτά που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2012 όπως έχει ψηφιστεί τον Μάρτιο και ισχύει ο προϋπολογισμός». «Δεν είναι πρόσθετα αυτά για το 2012, είναι προβλεπόμενα», προσέθεταν.

Αναφορικά το ενδεχόμενο οριζοντίων περικοπών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν πρόκειται να ληφθούν αλλά άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για πρόσθετη επιβάρυνση σε πολύ υψηλά εισοδήματα «εάν υπάρξει ανάγκη».

Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά, ειπώθηκε πως δεν έγινε καμμία τέτοια συζήτηση στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ όπως ειπώθηκε δεν συζητήθηκαν και μέτρα φορολογικού χαρακτήρα εσόδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ