Συνελήφθη υπερήλικας ναζί που ευθύνεται για τον θάνατο 15.000 Εβραίων - iefimerida.gr

Συνελήφθη υπερήλικας ναζί που ευθύνεται για τον θάνατο 15.000 Εβραίων

Συνελήφθη υπερήλικας ναζί που ευθύνεται για τον θάνατο 15.000 Εβραίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Βουδαπέστη συνελήφθη ο αιωνόβιος Ούγγρος Ναζί ο οποίος καταζητείτο από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ευθύνεται για τον θάνατο περισσοτέρων από 15.000 Εβραίων.

Πρόκειται για τον Λάζλο Τσατάρι, ο οποίος εντοπίστηκε πριν από μερικές ημέρες από το ισραηλινό γραφείο του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ, στην Ουγγαρία, από την οργάνωση που στηρίζει τα δικαιώματα των Εβραίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο υπερήλικας ναζί έχει κατηγορηθεί ότι ευθύνεται για τον θάνατο 15.000 Εβραίων τους οποίους έστειλε στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς την άνοιξη του 1944.

Ο Τσατάρι είχε υπηρετήσει ως ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη τους ουγγρικής αστυνομίας στην σημερινή σλοβακική πόλη, Κόσιτσε, ενώ ο διευθυντής του Κέντρου, Εφραίμ Ζουρόφ μιλώντας στο CNN τον χαρακτήρισε ως: «διοικητή ενός από τα (εβραϊκά) γκέτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ