Γενέθλια για τον Νέλσον Μαντελα με εορτασμούς σε όλη τη χώρα - iefimerida.gr

Γενέθλια για τον Νέλσον Μαντελα με εορτασμούς σε όλη τη χώρα

Γενέθλια για τον Νέλσον Μαντελα με εορτασμους σε όλη τη χώρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νέλσον Μαντέλα ήρωας του Αγώνα της Νότιας Αφρικής κατά του καθεστώτος του απαρτχαιντ και πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, γιορτάζει σήμερα τα 94α γενέθλιά του και μαζί του γιορτάζει όλη η χώρα.

Η οικογένεια Κλίντον επισκέφθηκε τον Νέλσον Μαντέλα προκειμένου να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του, ενω η σημερινή μέρα έχει θεσμοθετηθεί απο τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα, στα πλαίσια της οποίας, οι πολίτες καλούνται να διαθέσουν 67 λεπτά απο το χρόνο τους προκειμένου να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους, προς τιμήν των αξιών που υπερασπίστηκε ο Μαντέλα.

Eπίσης σε όλα τα σχολεία της χώρας περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά τραγούδησαν στις 08.00 το «happy birthday» που τελείωσε με ένα «we love you tata» (σ΄αγαπάμε μπαμπά) και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδωσαν τα δικά τους τραγούδια προς τιμήν του.

Ο Νέλσον Μαντέλα, πρόεδρος της χώρας του από το 1994 έως το 1999, αφού πέρασε 27 χρόνια στα κάτεργα του απαρτχάιντ, αποσύρθηκε από την πολιτική ζωή το 2004. Οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι πολύ σπάνιες εξαιτίας της εύθραυστης υγείας του. Η τελευταία του εμφάνιση χρονολογείται από τον τελικό του Μουντιάλ στο Γιοχάνεσμπουργκ, τον Ιούλιο 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ