Φορητό ανθρωποειδές ρομπότ μινιατούρα φοριέται στον ώμο και σου κρατά συντροφιά - iefimerida.gr

Φορητό ανθρωποειδές ρομπότ μινιατούρα φοριέται στον ώμο και σου κρατά συντροφιά

Φορητό ανθρωποειδές ρομπότ μινιατούρα φοριέται στον ώμο και σου κρατά συντροφιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά στον καινοτόμο χαρακτήρα ενός τέτοιου τεχνολογικού υποβοηθήματος κοινωνικής διασύνδεσης, το Facebook ωχριά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το IEEE Spectrum, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Γιαμαγκάτα στην Ιαπωνία προχώρησαν στην κατασκευή ενός ρομπότ, το οποίο θα μπορεί να κατοικείται από φίλους και γνωστούς του φορέα του, ανεξάρτητα από το που αυτοί βρίσκονται.

Το MH-2 είναι ένα φορητό ρομπότ τηλεπαρουσίας που λειτουργεί ως άβαταρ του απομακρυσμένου σου φίλου ή της βρισκόμενης στην άλλη άκρη της γης αγαπημένης σου, η οποία απεχθάνεται εξίσου τη μοναξιά.

Το μικρό ανθρωποειδές ρομπότ είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να μιμείται τις χειρονομίες και την ομιλία του απομακρυσμένου ατόμου με μεγάλη ακρίβεια, επιτρέποντάς σου να αλληλεπιδράς άμεσα.

Αντί, λόγου χάρη, να πας με παρέα διακοπές, μπορείς απλά να πάρεις μαζί σου το MH-2, ενώ αυτός ή αυτή που μένει πίσω δεν έχει παρά να φορέσει ένα σύστημα 360 degree immersive 3D display και να σταθεί μπροστά σε κάποιο είδος περιβάλλοντος εντοπισμού κίνησης, τύπου Kinect.

Το φορητό ανθρωποειδές σύστημα επικοινωνίας 20-DOF MH-2 αποτελεί έμπνευση των Yuichi Tsumaki, Fumiaki Ono και Taisuke Tsukuda, από το πανεπιστήμιο της Γιαμαγκάτα, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο IEEE διεθνές συνέδριο ρομποτικής και αυτοματισμού στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ