Αλλαγές στο «νόμο Διαμαντοπούλου» προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας - iefimerida.gr

Αλλαγές στο «νόμο Διαμαντοπούλου» προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... συμβιβασμού εξελίσσεται. Την πρόθεσή του να τροποποιήσει το νόμο για τα Πανεπιστήμια γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στους εκπροσώπους των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τους οποίους συναντήθηκε.

Ο υπουργός υποσχέθηκε στα στελέχη των αντίστοιχων ομοσπονδιών διδασκόντων- ΑΕΙ και ΤΕΙ- ότι θα προβεί στο άμεσο μέλλον σε συγκερασμό όλων των προτάσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας, ειδικά ως προς το σκέλος της διοίκησης των ΑΕΙ.

Στόχος του, όπως είπε, είναι να προκύψουν «διατάξεις εφαρμόσιμες» και να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στα Πανεπιστήμια, εκ μέρους φοιτητών και διδασκόντων εναντίον του γνωστού και ως «νόμου Διαμαντοπούλου»- στη σημερινή του, βεβαίως, μορφή.

Κατά τα άλλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδεσης ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να μην περικοπούν περισσότερο οι μισθοί τους. Δήλωσε επίσης ότι πολύ σύντομα θα στελεχωθεί ο οργανισμός που θα αναλάβει τις χωροταξικές αλλαγές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ