ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Προσωπική επιλογή Σαμαρά η νέα ηγεσία της ΕΥΠ-Διοικητής ο Θεόδωρος Δραβίλας

Προσωπική επιλογή Σαμαρά η νέα ηγεσία της ΕΥΠ-Διοικητής ο Θεόδωρος Δραβίλας
Προσωπική επιλογή Σαμαρά η νέα ηγεσία της ΕΥΠ-Διοικητής ο Θεόδωρος Δραβίλας

Τη νέα ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επέλεξε η κυβέρνηση, σε αντικατάσταση της σημερινής διοίκησης υπό τον Κώστα Μπίκα. Και οι τρεις νέοι αποτελούν προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει δυσαρέσκειες τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού διοικητής ορίζεται ο 40χρονος μηχανολόγος μηχανικός Θεόδωρος Δραβίλας και υποδιοικητές οι κύριοι Κοντούλης και Καμαρινόπουλος.

Η τελετή ορκωμοσίας θα γίνει την Πέμπτη στις 11 το πρωί. Ωστόσο από την ορκωμοσία θα απουσιάζουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Δραβίλας έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και ήταν αυτός που διαδέχθηκε τον Χρήστο Ζαχόπουλο στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Θοδωρής Δραβίλλας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και κατάγεται από τον Παλαιόπυργο Αρκαδίας.

Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ) από το 1991. Επίσης, είναι κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με ειδίκευση στη Διαχείριση Έργων καθώς και Master στις Ψηφιακές Επικοινωνίες (MSc) από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε επί μία δεκαετία στην Ελληνική αγορά πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνιών, ως υψηλόβαθμο στέλεχος επιχειρήσεων. Συμμετείχε στην εκπόνηση μελετών και στην υλοποίηση σύνθετων έργων υψηλής τεχνολογίας, συνεργαζόμενος με διεθνείς οίκους στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, με εμπειρία στη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, το σχεδιασμό και την αναδιοργάνωση διοικητικών δομών.

Τον Αύγουστο του 2005 ορίστηκε αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που αποτελεί Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή. Με την ιδιότητά του αυτή, συντέλεσε στην προαγωγή του Τομέα Ταχυδρομείων με πρωτοβουλίες που αφορούσαν σε ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του Καταναλωτή, ένταση των ελέγχων στις δραστηριοποιούμενες επιχειρήσεις και προώθηση προτάσεων για εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου της συγκεκριμένης αγοράς.

Ως εισηγητής ή σύνεδρος έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων πάνω σε θέματα Διοίκησης, Ανθρωπίνων Πόρων και Νέων Τεχνολογιών, ενώ συνεντεύξεις και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον κλαδικό τύπο.

Έχει διατελέσει αιρετό μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων, της Επιστημονικής Επιτροπής Ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών καθώς και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.