Μειώνονται οι χρήστες του Facebook - Πέφτει η μετοχή - iefimerida.gr

Μειώνονται οι χρήστες του Facebook - Πέφτει η μετοχή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χρήστες του Facebook, της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου, μειώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, αντανακλώντας τους φόβους των αναλυτών ότι η δυναμική του φτάνει στα όριά της. Το αποτέλεσμα; Πέφτει και η μετοχή της εταιρείας.

Σύμφωνα με έρευνα της Capstone, οι χρήστες του Facebook στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1% το τελευταίο εξάμηνο ενώ σε 23 χώρες όπου η διείσδυση του Facebook έχει ξεπεράσει το 50%, το μερίδιο του είτε έμεινε σταθερό είτε μειώθηκε ελαφρά. Αυτό υποδηλώνει ότι το Facebook μπορεί να βλέπει τα πρώτα μαύρα σύννεφα μετά από χρόνια:

«Αυτό μπορεί να είναι θέμα για το Facebook καθώς προβλέπουμε ότι εκτός από την Νοτιοανατολική Ασία και μερικές χώρες της Λατινικής Αμερικής,οι περισσότερες αγορές φτάνουν στο 50% της διείσδυσης», λέει ο Ρόρυ Μάχερ της Capstone.

Λόγω τέτοιων ειδήσεων, οι μετοχές του Facebook υποχώρησαν κατά 0,6% στα 29,09 δολάρια χτες, ενώ τη Δευτέρα η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη κατά 8,1%. Παρόμοια πτώση είχε και η Zynga, η εταιρεία που φτιάχνει παιχνίδια για το Facebook, που είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 5.2%....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ