Η Ιταλία καταργεί τις...αργίες για να αυξήσει τις ημέρες εργασίας - iefimerida.gr

Η Ιταλία καταργεί τις...αργίες για να αυξήσει τις ημέρες εργασίας

Η Ιταλία καταργεί τις...αργίες για να αυξήσει τις ημέρες εργασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν πρωτότυπο τρόπο φαίνεται πως βρήκε η ιταλική κυβέρνηση για να αυξήσει τις ημέρες εργασίας και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Στην πράξη αυτό που προτείνει η κυβέρνηση Μόντι είναι η κατάργηση των αργιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής τηλεόρασης, ο Μάριο Μόντι θέλει να αυξήσει κατά μία εβδομάδα τις εργάσιμες ημέρες των Ιταλών ως ένα μέτρο-αντίδοτο κατά της κρίσης που μαστίζει την οικονομία και της γειτονικής χώρας. Για να το πετύχει αυτό, η κυβέρνηση Μόντι σκοπεύει να καταργήσει μια σειρά από αργίες ξεκινώντας από εκείνες που συνδέονται με πολιούχους, όπως ο Άγιος Τζενάρο στη Νάπολη, ο Άγιος Αμπρότζιο στο Μιλάνο και φυσικά οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος στη Ρώμη.

Ωστόσο, το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση των αργιών σκοντάφτει στις... μεγάλες θρησκευτικές αργίες. Αυτές, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, δεν μπορούν να καταργηθούν καθώς το ιταλικό κράτος έχει συνάψει ειδική σύμβαση («κονκορδάτο») με το Βατικανό, η οποία χρονολογείται από τα χρόνια του Μουσολίνι. Ειδικότερα, η συμφωνία του 1929 παραχωρούσε ανεξαρτησία στο Βατικανό, το οποίο έδινε τα εδάφη του στο ιταλικό κράτος, με αντάλλαγμα να παραμείνει το κράτος καθολικό και να μην αποθρησκειοποιηθεί.

Οι ανακοινώσεις για τις περικοπές στις ιταλικές αργίες θα γίνουν εκτός απροόπτου την Παρασκευή. Σε δεύτερη φάση, η ιταλική κυβέρνηση θα βάλει στο μικροσκόπιο κι άλλες γιορτές και αργίες, όπως την 25η Απριλίου, κατά του φασισμού και την Πρωτομαγιά. Για αυτές υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από συνδικάτα και αντιστασιακές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ