Βενιζέλος: Σχεδόν αδύνατον να γίνουν περικοπές 11,5 δισεκατομμυρίων... - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Σχεδόν αδύνατον να γίνουν περικοπές 11,5 δισεκατομμυρίων...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δύσκολο, σχεδόν αδύνατον» θεωρεί τον κυβερνητικό στόχο της άμεσης εξοικονόμησης 11,5 δισ. ευρώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος – σε ότι αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ- ανύψωσε τους τόνους, συμβουλεύοντας τους αμφισβητίες να κατευθυνθούν προς την πόρτα της εξόδου...

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», πέραν της εκτίμησης για το «σχεδόν αδύνατο» της περικοπής 11,5 δισ. ευρώ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα και των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν οι προβλέψεις της Τρόικας, οι οποίες κάθε φορά διαψεύδονταν και αναπροσαρμόζονταν.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση που ανέπτυξε στην Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ότι απαιτείται επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με ορίζοντα έως το τέλος του 2016.

Είπε ακόμη ότι δεν μίλησε ποτέ για αναδιαπραγμάτευση, αλλά για αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Πρόσθεσε πως το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης είναι μία διαρκής διαπραγμάτευση. Τέλος, χαρακτήρισε εξαιρετικό και έμπειρο επιστήμονα τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Για τα του εσωκομματικού «μετώπου», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε εκφράσεις σκληρές, αλλά και κάπως... σαρκαστικές:

«Όποιος θέλει να κάνει κόμμα ας το κάνει. Όποιος θέλει να κατέβει στο λαό να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ας το κάνει. Όποιος έχει πρόβλημα ταυτότητας και αμφιθυμία, αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή όχι, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται εντός του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν τόσοι νέοι που συντάσσονται στην καινούρια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα του δημοψηφίσματος, τη διεξαγωγή του οποίου είχε προτείνει, στις Κάνες, ο Γιώργος Παπανδρέου. Επανέλαβε ότι ανέκαθεν ήταν εναντίον μιας τέτοιας ιδέας, καθώς «η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν τίθεται σε δημοψήφισμα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη πως προσπάθησε να διασώσει την υπόσταση της χώρας και της κυβέρνησης, εκτίμησε δε ότι αν δεν είχε τεθεί θέμα δημοψηφίσματος, ο κ. Παπανδρέου «πιθανότατα θα ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ