Ο χρυσός και το τσάϊ στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη - iefimerida.gr

Ο χρυσός και το τσάϊ στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη

Ο χρυσός και το τσάϊ στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του προστάτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία εναλλακτική θεραπεία με ραδιενεργά νανοσωματίδια απο χρυσό και τσάι δίνει ελπίδα στους πάσχοντες απο καρκίνο του προστάτη. Οι έρευνες έδειξαν ότι η μέθοδος αυτή, είναι ικανή να συρρικνώσει εως και 80% τους καρκινικούς όγκους στα πειραματόζωα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των ασθενών.

Η θεραπεία αυτή, αν λειτουργήσει με αντίστοιχο τρόπο και στους ανθρώπους, θα αποτελέσει μία πρωτοποριακή μέθοδο αφού απαιτεί πολύ μικρότερες δόσεις και έχει λιγότερες παρενέργειες για τους ανθρώπους σε σχέση με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές επιπτώσεις στον οργανισμό, καθώς πλήττει παράλληλα και υγιή ζωτικά όργανα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής τους καθηγητές Κατές Κάτι και Κάθι Κάτλερ, που έκαναν την έρευνα εξηγούν ότι μία συγκεκριμένη ουσία του τσαγιού έλκεται από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Όταν αυτή η ουσία συνδυαστεί με ραδιενεργά νανοσωματίδια χρυσού, τότε αυτά κατευθύνονται αμέσως στα σημεία των όγκων και τους καταστρέφουν πολύ αποτελεσματικά.

Η εναλλακτική θεραπεία θεωρείται πιο αποτελεσματική ιδίως στην περίπτωση των επιθετικών όγκων, όταν η παραδοσιακή χημειοθεραπεία συχνά αποτυγχάνει να σταματήσει την εξάπλωσή τους, ενω για την εισαγωγή των νανοσωματιδίων αρκούν μία ή δύο ενέσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέσα σε ένα μήνα περίπου τα νανοσωματίδια μειώνουν σημαντικά το μέγεθος των καρκινικών όγκων και σε κάποιες περιπτώσεις τους εξαφανίζουν τελείως, αρκεί τα νανοσωματίδια να έχουν το σωστό μέγεθος και τις κατάλληλες ραδιοχημικές ιδιότητες. Τα νανοσωματίδια έχουν ημιζωή μόνο 2,7 ημερών και η ραδιενέργειά τους εξαντλείται πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Οι ερευνητές έκαναν ήδη τις σχετικές επιτυχείς δοκιμές σε ποντίκια, ενω θα ακολουθήσουν δοκιμές σε σκύλους με καρκίνο του προστάτη, προτού η νέα τεχνική δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Η μέθοδος μπορεί πιθανώς να εξελιχθεί προκειμένου να αξιοποιηθεί και εναντίον άλλων στερεών όγκων, πέρα από αυτούς του προστάτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ