Ο Ζούκερμπεργκ του Facebook δίνει νέο νόημα στο 1%... - iefimerida.gr

Ο Ζούκερμπεργκ του Facebook δίνει νέο νόημα στο 1%...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο νόημα στην περίφημη φράση «ένα τοις εκατό» που χρησιμοποιούν οι Αγανακτισμένοι στο κίνημα Occupy Wall Street δίνει ο 40ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Μάρκ Ζουκερμπεργκ καθώς κατάφερε να πάρει δάνειο 30 ετών για να αναχρηματοδοτήσει την υποθήκη του πολυτελούς σπιτιού του με επιτόκιο μόλις 1,05%.

Συγκεκριμένα, ο βαθύπλουτος 28χρονος που ίδρυσε το Facebook και έβγαλε μερικά δισεκατομμύρια από την πρόσφατη εισαγωγή της εταιρείας του στο αμερικάνικο Χρηματιστήριο, αγόρασε ένα καινούριο σπίτι αξίας 7 εκατομμυρίων τον περασμένο Μάρτιο. Το ξύλινο διόροφο διαθέτει 5 κρεβατοκάμαρες, 5 μπάνια και κατασκευάστηκε το 1903 σε μια έκταση 837 τετραγωνικών μέτρων, ενώ απέχει μόλις 3 μίλια από την έδρα του Facebook στο Menlo Park. Ιδιοκτήτης της εταιρείας εμφανίστηκε όχι ο ίδιος αλλά μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Εκεί έγινε και ο γάμος του στις 19 Μαίου με την Πρίσιλα Τσαν.

Ωστόσο, το νέο δάνειο που πήρε ο Ζούκερμπεργκ για να αναχρηματοδοτήσει την υποθήκη του σπιτιού του σήκωσε αρκετές συζητήσεις, λόγω του ιδιαίτερα χαμηλού επιτοκίου του. Την ώρα που τα επιτόκια στις ΗΠΑ για 30ετή δάνεια κυμαίνονται άνω του 3% (έπεσαν στο ιστορικό χαμηλό του 3,56% στις 12 Ιουλίου), ο ιδρυτής του Facebook κατάφερε να πάρει δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο που ξεκινά από το 1,05%, αποδεικνύοντας ότι το κόστος δανεισμού για μια πολύ μικρή αλλά πολύ πλούσια μειοψηφία της αμερικάνικης κοινωνίας είναι τόσο χαμηλό, που ουσιαστικά δανείζονται τσάμπα. Κατά κάποιον τρόπο δικαιώνονται οι Αγανακτισμένοι που μιλούν για διευρυνόμενοι ανισότητα τονίζοντας ότι το 1 τοις εκατό των Αμερικανών βγάζει το ένα πέμπτο του συνολικού εισοδήματος των ΗΠΑ ενώ ελέγχει το ένα τρίτο του πλούτου της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι το χαμηλό αυτό επιτόκιο εξηγείται καθώς είναι μεταβλητό ανά μήνα και όχι σταθερό...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ