Καμίνι που βράζει και η Κύπρος - τρία περιστατικά θερμοπληξίας στη Λευκωσία - iefimerida.gr

Καμίνι που βράζει και η Κύπρος - τρία περιστατικά θερμοπληξίας στη Λευκωσία

Καμίνι που βράζει και η Κύπρος - τρία περιστατικά θερμοπληξίας στη Λευκωσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καύσωνας πλήττει και την Κύπρο για έκτη συνεχόμενη μέρα, με ήδη τρία καταγεγραμμένα περιστατικά θερμοπληξίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τα περιστατικά αφορούσαν δύο ηλικιωμένους 60 και 85 ετών, καθώς και μία 51χρονη γυναίκα, σύμφωνα με τον βοηθό διευθυντή του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Σάββα Χριστοδούλου.

Ο κ.Χριστοδούλου, μίλησε στο ΡΙΚ και συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, να περιορίσουν την έκθεσή τους στον ήλιο, να προσέχουν τη διατροφή τους και να πίνουν πολλά υγρά, ενω συνέστησε, επίσης, στους γονείς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα μικρά παιδιά.

Ο παρατεταμένος καύσωνας, αυξάνει επίσης και την ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία χθες έφθασε στα 985 μεγαβάτ, η μεγαλύτερη για φέτος. Σύμφωνα με τον διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας στις 8.30 σήμερα το πρωί η ζήτηση ήταν 811 μεγαβάτ.

Συνθήκες καύσωνα με 42 και 43 βαθμούς Κελσίου θα επικρατούν και αύριο, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, παραμένοντας ωστόσο, σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ