Ένα Καθολικό σχολείο στην Αγγλία έχει για μαθητές... μουσουλμάνους [εικόνες] - iefimerida.gr

Ένα Καθολικό σχολείο στην Αγγλία έχει για μαθητές... μουσουλμάνους [εικόνες]

Ένα Καθολικό σχολείο στην Αγγλία έχει για μαθητές... μουσουλμάνους [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα Καθολικό δημοτικό σχολείο στο Μπέρμιχαμ παρουσιάζει το -ομολογουμένως ασυνήθιστο- φαινόμενο η πλειοψηφία των μαθητών του να είναι... Μουσουλμάνοι.

Το σχολείο κτίσθηκε τη δεκαετία του 1930 προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ιρλανδών που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή.

Σήμερα όμως, το 90% των μαθητών του Ροζάριου Καθολικού Σχολείου είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος και παρακολουθούν κανονικά τις ακολουθίες αλλά και τα θρησκευτικά. Το εν λόγω φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στο Μπέρμινχαμ αλλά και σε μερικές δεκάδες καθολικά σχολεία στην κεντρική και βορειοδυτική Αγγλία.

Αυτό που όμως είναι πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση του Ροζαρίου Καθολικού Σχολείου είναι ότι πολλοί γονείς μαθητών είναι...ιμάμηδες σε γειτονικά τζαμιά της περιοχής.

Ο τοπικός ιερέας Μπέρναρντ Κέλι δείχνει να αντιμετωπίζει το γεγονός στωϊκά. «Για την Εκκλησία αποτελεί μια νέα πραγματικότητα. Τα παιδιά στο σχολείο έρχονται σε επαφή με τη διδασκαλία του Ιησού, χωρίς όμως να τους επιβάλλεται» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ