Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για εργαζόμενους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου - iefimerida.gr

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για εργαζόμενους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για εργαζόμενους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριτοκοσμικές εικόνες συναντάμε στο κατά τα άλλα Ολυμπιακό Λονδίνο στο οποίο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι στοιβαγμένοι σε κοντέινερ που μπάζουν νερά, ενώ μοιράζονται ανά δεκάδες, ένα μόνο μπάνιο.

Όπως δημοσιεύει η Daily Mail, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι κατά κύριο λόγο μετανάστες οι οποίοι μετέβησαν στην Βρετανία για να απασχοληθούν αποκλειστικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αρχική «κρυάδα» ήταν όταν πληροφορήθηκαν πως για δύο εβδομάδες δεν θα είχαν δουλειά, μέχρι να ξεκινήσουν οι Αγώνες οπότε θα έπρεπε αρχικά να πληρώνουν 23 ευρώ ημερησίως για να νοικιάσουν κρεβάτια σε... κοντέινερ.

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για εργαζόμενους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου | iefimerida.gr 0

Εργαζόμενος στον τομέα της καθαριότητας παραδέχθηκε πως «ο χώρος στον οποίο ζούμε είναι σαν παραγκούπολη», με πολλά από τα κοντέινερ να μπάζουν νερά ασταμάτητα, ενώ σε σημεία του καταυλισμού, έχουν συσσωρευτεί λιμνάζοντα νερά χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται.

Χαρακτηριστικό των άθλιων συνθηκών στην «παραγκούπολη» αυτή του ανατολικού Λονδίνου είναι πως μία τουαλέτα αντιστοιχεί σε 25 άτομα! Μάλιστα πολλοί από τους εργαζομένους εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και επέστρεψαν στις πατρίδες τους.

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης για εργαζόμενους στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ