Οι Anonymοus φτιάχνουν δική τους ιστοσελίδα ενημέρωσης

Απογοητευμένοι απο τον τρόπο λειτουργίας και τη νέα πολιτική που υιοθέτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός πληροφόρησης WikiLeaks, οι Anonymus προχώρησαν στην ίδρυση μίας ιστοσελίδας, αντίστοιχης του WikiLeaks, την οποία διαχειρίζονται αποκλειστικά τα μέλη της οργάνωσής τους και ονομάζεται Par:AnoIA (Potentially Alarming Research: Anonymous Intelligence Agency.

Η ιστοσελίδα έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο προκειμένου να φιλοξενήσει τα αρχεία και τα κείμενα που δημοσιεύουν τα μέλη των Anonymous. Οι διαχειριστές της σελίδας διευκρινίζουν ότι τα αρχεία που δημοσιεύονται δεν τα βρίσκουν μόνοι τους, αλλά «παίρνουν γραμμή» απο τα στελέχη της ομάδας των Anonymous για τις πληροφορίες και τα στοιχεία που θα ανεβάζουν.

Ένας απο τους κύριους λόγους που αποφάσισαν να φτιάξουν αυτή την ιστοσελίδα, είναι γιατί, όπως λένε, «σιχαθήκαν» να περιμένουν το WikiLeaks, που ανανεώνει με τόσο αργούς ρυθμούς τα αρχεία του. Η ίδρυση της σελίδας αυτής, είναι προφανώς μία μεγάλη απειλή για το WikiLeaks, περιορίζοντας πιθανά το χρόνο «ζωής. του.

Την Παρασκευή, το WikiLeaks κατηγόρησε έναν απο τους λογαριασμούς twitter των Anonymous, υπονοώντας ότι στοχεύουν στην επιβολή του δικού τους νόμου. Oι Anonymous βέβαια απάντησαν μέσω twitter, υπονοώντας ξεκάθαρα ότι τα WikiLeaks εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απο την δική τους οργάνωση.

Στο παρελθόν πολλές ιστοσελίδες είχαν πειραματιστεί με την ανάρτηση δεδομένων, αλλά τελικά εγκαταλείφθηκαν γιατί δεν είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό, αλλά και γιατί υπήρχαν διαρροές δεδομένων.

Το Paranoia δεν αναπαράγει τα προηγούμενα «πειράματα», αλλά οι διαχειριστές της σελίδας πιστεύουν ότι, με καλύτερη οργάνωση και εργαλεία, και με σωστά καταρτισμένους δημοσιογράφους και ερευνητές, θα καταφέρουν να κινήσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να διαχειριστούν τις διαρροές σε πολύ καλύτερο επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ