ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βαφτίζει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, «απαγκίστρωση» - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βαφτίζει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, «απαγκίστρωση»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βαφτίζει «απαγκίστρωση» τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή ήταν η επίθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κατά του κυβερνητικού σχηματισμού, η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «νέα βάρβαρα μνημονιακά» μέτρα τα οποία σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει λέγοντας πως η μόνη διαφορά της παρούσας κυβέρνησης από αυτές του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, είναι πως η σημερινή, έχει απύθμενο θράσος, ενώ είναι συνεχιστές του Μνημονίου, λαμβάνοντας βάρβαρα μέτρα τα οποία βαφτίζει ως «απαγκίστρωση» και «επαναδιαπραγμάτευση».

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μάλιστα πως «τα νέα αντιδραστικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβερνητική τρόικα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση, ούτε με την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση» και «με όσα προεκλογικά εξήγγειλαν οι συνεχιστές του μνημονίου για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού».

Επιπλέον, τονίζεται πως «οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που δεν ειπώθηκαν προεκλογικά, είναι συνώνυμες της κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης της χώρας, βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν τη χώρα από την Ευρωζώνη».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και μια νέα στρατηγική για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και της εργασίας και την αναδιανομή του πλούτου»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ