Ομπάμα: Στερείται επαφής με τον πολίτη ο Ρόμνεϊ που μεγάλωσε στα πλούτη - iefimerida.gr

Ομπάμα: Στερείται επαφής με τον πολίτη ο Ρόμνεϊ που μεγάλωσε στα πλούτη

Ομπάμα: Στερείται επαφής με τον πολίτη ο Ρόμνεϊ που μεγάλωσε στα πλούτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φραστική επίθεση εναντίον του συνυποψήφιού του για τον προεδρικό θώκο, Μιτ Ρόμνεϊ, εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Γκλεν Αλεν στη Βιρτζίνια, και ενώ έπεφτε καταρρακτώδης βροχή, ο Μπάρακ Ομπάμα, αντιπαρέβαλε την παιδική του ηλικία μέσα σε μια οικογένεια με μεσαίο εισόδημα με τον πλούτο, που απήλαυσε και απολαμβάνει ο Ρόμνεϊ, στερούμενος - όπως υπογράμμισε - της επαφής με τον μέσο πολίτη-εκλογέα.

Από το Γκλεν Αλεν, που απέχει λίγο από το Ρίτσμοντ, ενώ οι παρευρισκόμενοι τού εύχονταν «άλλα τέσσερα έτη στο Λευκό Οίκο», ο πρόεδρος Ομπάμα θυμήθηκε ότι τα παιδικά χρόνια η οικογένεια πήγαινε για διακοπές με το υπεραστικό λεωφορείο, μπορούσε να κάνει το θέρος μπάνια στην πισίνα στο μοτέλ και να δροσιστεί νοικιάζοντας από την ρεσεψιόν έναν ανεμιστήρα.

Επίσης, επιτέθηκε στον Ρόμνεϊ κάνοντας αναφορές στις εξωχώριες εταιρείες που έχουν Ρεπουμπλικάνοι, ειδικώς στην «Bain Capital», όπου ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος σύμφωνα με την «Boston Globe» «είχε συμμετοχή μέχρι το «01» κλέβοντας τις δουλειές των 'Αμερικανών».

Η αντίδραση από την άλλη πλευρά, ήρθε αρχικά μέσω της εκπροσώπου του Μιτ Ρόμνεϊ, Αντρέα Σάουλ, η οποία τόνισε πως «κάθε μέρα, που περνά, ο πρόεδρος Ομπάμα κάνει ένα νέο χαμηλό». ,«Είναι ντροπιαστικό, λυπηρό, που ο πρόεδρος Ομπάμα ειρωνεύτηκε την 'Αμερική την όμορφη. Λυπηρό, όχι όμως εκπληκτικό, για έναν άντρα που εγκαινίασε την προεδρία του με απολογίες», συνέχισε.

Στη συνέχεια παρενέβη και ο ίδιος ο Μιτ Ρόμνεϊ, ζητώντας από τον Μπαράκ Ομπάμα να απολογηθεί «επειδή τού επιτέθηκε αναφορικά με την επαγγελματική του σταδιοδρομία».

Ο νυν αμερικανός πρόεδρος ξανασήκωσε το γάντι και απάντησε στον υποψήφιο των ρεπουμπλικανών πως ενώ ζει μια πλούσια ζωή, εντούτοις συνεχώς ενάγει την προεδρία των ΗΠΑ για τα τεκταινόμενα στο πεδίο της ομοσπονδιακής οικονομίας, χωρίς όμως ποτέ να προτείνει κάποιες λύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ