Γιούνκερ προς Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας: Εκδώστε την απόφαση που θα κρίνει την τύχη της Ελλάδας - iefimerida.gr

Γιούνκερ προς Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας: Εκδώστε την απόφαση που θα κρίνει την τύχη της Ελλάδας

Γιούνκερ σε γερμανικό δικαστήριο: Βιαστείτε-Από την απόφαση για τον μηχανισμό εξ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να βιαστούν να εκδώσουν γρήγορα την απόφαση για την επικύρωση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ζητά από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιας και όπως τονίζει, από την απόφαση αυτή και από το χρόνο που θα εκδοθεί εξαρτάται η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Mega, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel και το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα, ο κ. Γιούνκερ, ζητά η απόφαση για την επικύρωση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης να εκδοθεί τάχιστα, γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο, τονίζοντας, παράλληλα, πως το ζήτημα είναι σοβαρό.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Eurogroup, συσχέτισε,το θέμα αυτό, έμμεσα βέβαια, με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάλι με το Mega, όταν ο Ζαν - Κλοντ Γιούκερ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το τι τελικά είναι καλύτερο για την Ελλάδα, να αποχωρήσει τώρα από την Ευρωζώνη ή όχι, ο ίδιος φέρεται να απάντησε πως «αν δίναμε στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο, σίγουρα το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο», παραπέμποντας, ταυτόχρονα, στην έκθεση της Τροϊκανών: «Όταν η Τρόικα παραδώσει την έκθεσή της τότε θα ξεκαθαρίσει εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θα είναι διατεθειμένοι να δώσουν και αυτά τα επιπλέον οικονομικά μέσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ