«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» - Στο σφυρί η σάουνα και το γυμναστήριο του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» - Στο σφυρί η σάουνα και το γυμναστήριο του ΠΑΣΟΚ

«Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο» - Στο σφυρί η σάουνα και το γυμναστήριο του ΠΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια και πλέον οι ιθύνοντες στην Ιπποκράτους είναι υποχρεωμένοι να ξεπουλήσουν ακόμη και τις... σάουνες που εγκατέστησε στα γραφεία του κόμματος ο πρώην πρόεδρος Γιώργιος Παπανδρέου.

Το ταμειακό αδιέξοδο μοιάζει να είναι αξεπέραστο αφού το ΠΑΣΟΚ χρωστά περίπου 130 εκατομμύρια ευρώ από προκαταβολές κρατικής επιχορήγησης. Υπενθυμίζεται πως και οι υπάλληλοι στην Ιπποκράτους ήταν για μήνες απλήρωτοι, γεγονός που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στην Ιπποκράτους, όπου μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες του Κινήματος επί Γιώργου Παπανδρέου, ήταν απλήρωτος επί 4 μήνες και κατέφυγε σε διαδικασίες έξωσης. Το εντυπωσιακό είναι πως ο άνθρωπος κέρδισε το δικαστήριο λίγο πριν τις εκλογές, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν είχε χρήματα ούτε για να διευθετήσει το χρέος έστω τμηματικά.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο νέος γενικός διευθυντής του κόμματος, τον οποίο τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, διαπίστωσε ότι μόνο το χρέος προς τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ανέρχονταν σε 510.000 ευρώ.

Ανακάλυψε επίσης πως ταυτόχρονα με την μετακίνηση του ΠΑΣΟΚ στα νέα γραφεία και την πολυέξοδη μετακόμιση του στην Ιπποκράτους, υπεγράφη και νέο συμβόλαιο 6ετούς (εξαετούς) μίσθωσης στον ιδιοκτήτη του παλιού κτιρίου επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50, το οποίο έκτοτε υπολειτουργούσε και τελευταία είναι κλειστό.

Μπροστά λοιπόν σε αυτήν τη δραματική κατάσταση ο κ.Σαλαγιάννης, αποφάσισε να κινηθεί άμεσα και με τη σύμφωνη γνώμη του ο προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, αναζητεί αγοραστές για «άχρηστα» αντικείμενα του κτιρίου, όπως τα όργανα του γυμναστηρίου που εγκατέστησε στον 2ο όροφο της Ιπποκράτους ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Είναι πανάκριβα, κοστίζουν μια περιουσία» εξηγεί στους συνομιλητές του και εκμυστηρεύεται ότι ως εκ τούτου «θα βρει δύσκολα αγοραστές μέσα στην κρίση». Στον πλειστηριασμό θα μπουν τα κινητά όργανα γυμναστικής (κανώ, ποδήλατα, πάγκοι κλπ) αλλά ακόμη και οι δύο σάουνες που υπάρχουν μέσα. Εν ανάγκη οι σάουνες θα πωληθούν σε... κομμάτια ώστε να είναι πιο εύκολη η αγορά τους.

Αφού «φύγουν» τα αντικείμενα, ο χώρος του γυμναστηρίου θα μετατραπεί σε γραφεία. Όσο για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην Ιπποκράτους ή θα μετακομίσει σε φθηνότερο κτίριο, τα πάντα είναι ανοικτά. «Δεν αποκλείεται, αλλά υπό πολύ συγκεκριμένες και αρκετές προϋποθέσεις» δηλώνουν οι αρμόδιοι για τις σχετικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ