Η Ζήνα άφησε την Γκαμπριέλα και κινδυνεύει να μπει φυλακή [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ζήνα άφησε την Γκαμπριέλα και κινδυνεύει να μπει φυλακή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λούσι Λόουλες, η γνωστή τηλεοπτική Ζήνα άφησε τη φίλη της Γκαμπριέλα και τις Αμαζόνες και από τις μάχες με τους Θεούς και τους δράκους, πέρασε στη μάχη υπέρ του περιβάλλοντος. Μόνο που ακόμα και στην πραγματική της ζωή -για την τηλεοπτική ούτε συζήτηση- η Ζήνα είναι υπερβολική και πλέον κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την ελευθερία της.

Η 44χρονη ηθοποιός τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθη μαζί με άλλους 7 ακτιβιστές της οργάνωσης Greenpeace επειδή επί 77 ώρες είχε καταλάβει την ύψους 53 μέτρων πλατφόρμα γεώτρησης πετρελαίου σε πλοίο που ελλιμενίστηκε στη Νέα Ζηλανδία. Το πλοίο ήταν το «Noble Discoverer», συμφερόντων της Shell, που την εβδομάδα αυτή αναμένεται να φτάσει στην Αρκτική με σκοπό να ξεκινήσει τη γεώτρηση πετρελαίου.

Η Λόουλες με την ομάδα της προσπάθησαν να αποτρέψουν τον απόπλου του από το λιμάνι του Τανακάκι, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη σχετικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Βόρειου Πόλου.

Παρότι η κίνησή τους αυτή κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μέσων, κατέληξαν στο εδώλιο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε πλοίο. Κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο του Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας πριν από 3 εβδομάδες, τόσο η ηθοποιός όσο και οι υπόλοιποι ακτιβιστές δήλωσαν ένοχοι στις κατηγορίες που τους βαραίνουν. Και αν, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση που θα εκδοθεί τον Σεπτέμβριο είναι καταδικαστική τότε κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια.

Η Ζήνα άφησε την Γκαμπριέλα και κινδυνεύει να μπει φυλακή [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Ζήνα άφησε την Γκαμπριέλα και κινδυνεύει να μπει φυλακή [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ