Νέες ενδείξεις για νερό στον έγκατα του «κόκκινου πλανήτη» - iefimerida.gr

Νέες ενδείξεις για νερό στον έγκατα του «κόκκινου πλανήτη»

Νέες ενδείξεις για νερό στον έγκατα του «κόκκινου πλανήτη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και νέα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση των επιστημόνων πως η Γη δεν είναι ο μόνος πλανήτης του ηλιακού συστήματος που διαθέτει μεγάλα υδάτινα αποθέματα στο εσωτερικό του, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως και ο Άρης κάποτε είχε αφθονία νερού.

Αρχικά οι ερευνητές πίστευαν στην ύπαρξη σημαντικών ποσοτήτων υγρού νερού στην επιφάνεια του Άρη, ωστόσο φαίνεται πως οι εκτιμήσεις ότι το εσωτερικό του ήταν γενικά άνυδρο, ανατρέπονται.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Κάρνεγκι ανέλυσαν το περιεχόμενο δύο μετεωριτών αρειανής προέλευσης που ανακαλύφθηκαν στη Γη. Οι μετεωρίτες, οι οποίοι πιστεύεται ότι προέρχονται από τον μανδύα του «κόκκινου πλανήτη», εκτινάχθηκαν από τον Άρη πριν από περίπου 2,5 εκατ. χρόνια .

Αναλύοντας γεωχημικά τη σύνθεση των δύο μετεωριτών, οι γεωλόγοι συμπέραναν ότι ο μανδύας του Άρη πρέπει να περιείχε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερού από αυτές που έχουν υποθέσει ως τώρα οι επιστήμονες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ