Από τις 16 έως τις 22 Ιουλίου τα μηχανογραφικά των αλλοδαπών για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ

Aπό τη Δευτέρα 16 Ιουλίου έως και την Κυριακή 22 έχουν περιθώριο να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο για της εισαγωγή τους στα ΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας, οι υποψήφιοι αλλοδαποί-αλλογενείς, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση - μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα κατατεθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή αποστέλλουν :
-ένα (1) υπογεγραμμένο αντίγραφο της αίτησης - μηχ/κού δελτίου
-ένα (1) υπογεγραμμένο αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης που προβλέπεται στα δικαιολογητικά
-ένα (1) φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης μέσης γενικής βαθμολογίας του απολυτηρίου στην 20βαθμη κλίμακα (σε περίπτωση που η βαθμολογία του απολυτήριου τίτλου εκφράζεται στην 20βαθμη κλίμακα, τότε αποστέλλεται φωτοαντίγραφο αυτού)
-μία (1) φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας
-φωτοτυπία διαβατηρίου ή ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου, με φωτογραφία που να πιστοποιεί την ταυτότητα του υποψηφίου.
Καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης η 23η Ιουλίου 2012.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά στη διεύθυνση:

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Προς: «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝΤΜΗΜΑ Α΄ γραφείο 0091, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα»

Με την ένδειξη: Για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου Αιτήσεων - Μηχανογραφικών Δελτίων Αλλοδαπών- Αλλογενών για το έτος 2012.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας υποβολής δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις - μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα.

Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων-μηχανογραφικών δελτίων, οι υποψήφιοι ενημερώνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει για την έγκριση ή μη της αίτησής τους. Παράλληλα θα τους γνωστοποιείται και ο κωδικός αριθμός υποψηφίου.

2. Κατά την υποβολή της αίτησης - μηχανογραφικού δελτίου οφείλουν να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία μετά την εισαγωγή τους θα καταθέσουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής επιτυχίας, η οποία και θα προβεί στον έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Σε περίπτωση διαπίστωσης, είτε κατά τον έλεγχο, είτε μετά την εγγραφή κατά οποιονδήποτε τρόπο, ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νομίμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται με απόφαση του Τμήματος ή της Σχολής και αποκλείονται κατά τα δύο (2) επόμενα ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα Τμήματα και τις Σχολές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ