Σβόμποντα: Είμαι απογοητευμένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Σβόμποντα: Είμαι απογοητευμένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Σβόμποντα: Είμαι απογοητευμένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απογοητευμένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα εμφανίζεται ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

Ο αυστριακός ευρωβουλευτής είπε μεταξύ άλλων πως βασική προϋπόθεση για επαναδιαπραγμάτευση, είναι η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Σβόμποντα εκφράζει μάλιστα την πλήρη στήριξή του στο νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Εναπόκειται στη νέα κυβέρνηση και ειδικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Σουρνάρα, να εφαρμόσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Στουρνάρας έχει την εμπειρία και τη γνώση να το πράξει αυτό αποτελεσματικά και γρήγορα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αυστριακός ευρωβουλευτής μάλιστα προ ολίγων εβδομάδων είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και ζήτησε να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην χώρα μας, τονίζοντας πως «αισθάνομαι βαθιά απογοήτευση που η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει πολλές από τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να "ξαναμπεί στις ράγες" η ελληνική οικονομία».

Πρόσθεσε επίσης πως «η Ομάδα των Σοσιαλιστών έχει ασκήσει κριτική σε πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας επειδή του λείπει η κοινωνική ισορροπία, αλλά ήμασταν πάντοτε σαφείς επί της ανάγκης μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και στοχευμένων, λογικών περικοπών δαπανών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ