Η απαγόρευση της περιτομής στην Γερμανία, ενώνει Εβραίους και Μουσουλμάνους! - iefimerida.gr

Η απαγόρευση της περιτομής στην Γερμανία, ενώνει Εβραίους και Μουσουλμάνους!

Η απαγόρευση της περιτομής στην Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανία βρήκε καταλάθος τρόπο να ενώσει «προαιώνιους εχθρούς» της Μέσης Ανατολής, στο έδαφός της. Πώς; Το γερμανικό κράτος απαγόρευσε στους γιατρούς να κάνουν την επέμβαση της περιτομής.

Ωστόσο κάτι τέτοιο βρίσκει κάθετα αντίθετους τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους της χώρας οι οποίοι υποστηρίζουν πως παραβιάζεται ένα πανάρχαιο θρησκευτικό τους έθιμο.

Όλα ξεκίνησαν με την μη δεσμευτική απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας το οποίο θεώρησε πως η περιτομή εμπεριέχει κίνδυνο σωματικής βλάβης για τα μικρά αγόρια τα οποία υποβάλλονται σε αυτήν την διαδικασία. Επίσης η απαγόρευση αυτή δεν ισχύσει σε όλο το γερμανικό κράτος, αλλά μόνο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Όμως σαν κεραυνός εν αιθρία για τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους ήρθε και η απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας η οποία πλέον απαγορεύει σε όλους τους ιατρούς να κάνουν την επέμβαση.

Έτσι οι παραδοσιακά αντίπαλες θρησκευτικές κοινότητες έβγαλανκοινή ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζεται πως αντί να ποινικοποιείται, η περιτομή είναι ένα πανάρχαιο θρησκευτικό έθιμο το οποίο θα έπρεπε να προστατεύεται νομικά. Η κοινή δήλωση υπεγράφη από ηγέτες του Ραβινικού Κέντρου της Ευρώπης, του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ενωσης, του Ισλαμικού Κέντρου Βρυξελλών και της Τουρκο-Μουσουλμανικής Ενωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γερμανίας.

Οπως αναφέρουν σε αυτήν: «Η συγκεκριμένη απόφαση προσβάλλει στοιχειώδη θρησκευτικά και ανθρώπινα δικαιώματα. [...] Η περιτομή είναι ένα πανάρχαιο έθιμο, αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης Εβραίων και μουσουλμάνων και θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για τη διάσωση της. Απευθύνουμε έκκληση στο γερμανικό Κοινοβούλιο και σε όλες τις παρατάξεις να παρέμβουν για την αναίρεση της περί ης ο λόγος δικαστικής απόφασης».

Τα γεγονότα αυτά έχουν προκαλέσει και την αμηχανία της κυβέρνησης, με τον απεσταλμένο του BBC, Στήβεν Έβανς να μεταφέρει πως είναι προκλητικό για πολλούς, η χώρα η οποία ευθύνεται για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, να απαγορεύει τώρα ένα αναπόσπαστο στοιχείο της θρησκευτικής τους παράδοσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ