«Κάθε απασχολούμενος συντηρεί έναν άνεργο ή συνταξιούχο- Έρχονται χειρότερα» - iefimerida.gr

«Κάθε απασχολούμενος συντηρεί έναν άνεργο ή συνταξιούχο- Έρχονται χειρότερα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοντά στο 24% θα φθάσει μέσα στο 2012 η ανεργία, η οποία ήδη «σκαρφάλωσε» επισήμως στο 22,5%. Αυτό προβλέπει ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, καθηγητής Σάββας Ρομπόλης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Sky, ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί κατά το 2013. «Με αυτή την πολιτική που ακολουθείται σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να αποτραπεί η πορεία της επιδείνωσης των μακροοικονομικών μεγεθών», τόνισε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εργασίας, προτού αναφέρει ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο:

«Στην Ελλάδα, ένας απασχολούμενος συντηρεί έναν άνεργο ή έναν συνταξιούχο! Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ο κ. Ρομπόλης υπογράμμισε ακόμη πως, με τα σημερινά επίπεδα ανεργίας, «εξανεμίζονται» η ζήτηση και η κατανάλωση στην αγορά, εντείνεται η ύφεση και μειώνονται τα φορολογικά έσοδα των δημόσιων Ταμείων.

Ειδικά για τα ασφαλιστικά Ταμεία, ανέφερε πως οι απώλειες που προκαλούνται από τη μείωση των εισφορών φθάνουν τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μια άλλη σημαντική, αρνητική παράμετρος είναι η τάση πολλών νέων που διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις να εγκαταλείπουν τη χώρα, ώστε να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

«Θα παραμείνουμε χώρα μεσαίας και ανειδίκευτης εργασίας και περιορισμένης ανάπτυξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ