«Θα μειωθούν κατά 30% οι δημόσιες υπηρεσίες χωρίς απολύσεις», λεει ο Μανιτάκης - iefimerida.gr

«Θα μειωθούν κατά 30% οι δημόσιες υπηρεσίες χωρίς απολύσεις», λεει ο Μανιτάκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να παρακολουθεί προσωπικά τη διοικητική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης, όπως είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ως στόχους των επικείμενων αλλαγών, ο πρωθυπουργός προσδιόρισε την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Έναν ειδικότερο, ποσοστιαίο στόχο έθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης: Είπε ότι θα επιδιωχθεί να μειωθούν κατά 30% οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, μολονότι -όπως σημείωσε- αυτό δεν μπορεί προς το παρόν να αποτιμηθεί με ακριβείς, οικονομικούς όρους.

Ο κ. Μανιτάκης διευκρίνισε ότι το υπουργείο θα στηριχτεί στην όλη προεργασία που έχει προηγηθεί, με τη συνεργασία ελληνικών υπηρεσιών και Task Force. Δεσμεύτηκε μάλιστα να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο.

Υπογράμμισε ότι θα επιδιωχθεί η μείωση των λειτουργικών εξόδων, διατυπώνοντας πάλι την υπόσχεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μόνο μετακινήσεις, όπως είπε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ