Όποιος δεν έχει απογραφεί, τη σύνταξη δεν θα τη δει...

Σαφής είναι η οδηγία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα: Οι 15.781 συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν απογραφεί εντός των καθορισμένων προθεσμιών, δεν θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά των συντάξεων που είναι πληρωτέα στις 24 Ιουλίου 2012 και στις 24 Αυγούστου 2012.

Όταν παρέλθουν οι αντίστοιχες ημερομηνίες, οι συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί θα λάβουν ταχυδρομικώς ειδική εντολή πληρωμής, εξοφλητέα σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της τράπεζάς τους. Μόνο που για να γίνει η εξόφληση, οι «αμελείς» συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν απογραφεί, νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι προθεσμίες απογραφής είναι 13 Ιουλίου στις Τράπεζες και 17 Ιουλίου στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και στην Υπηρεσία Συντάξεων.

Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2012 θα αναζητηθούν τυχόν «αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις», με τη... δαμόκλειο σπάθη της επιβολής προστίμων, αλλά και της κίνησης ποινικής διαδικασίας, για όσους με δόλο εισέπραξαν τις συντάξεις αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ