Σαμποτάζ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αφήνουν κλεμμένα αυτοκίνητα στις γραμμές! - iefimerida.gr

Σαμποτάζ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αφήνουν κλεμμένα αυτοκίνητα στις γραμμές!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα και άκρως επικίνδυνη τακτική εφαρμόζουν οι δολιοφθορείς στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γεγονός που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στη διοίκηση της εταιρείας, αλλά και προβληματισμό στην αστυνομία.

Μετά τα τρία αλλεπάλληλα κρούσματα κοπής των καλωδίων της ηλεκτροκίνησης των συρμών, που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Σίνδου, οι δράστες προσπαθούν να "σαμποτάρουν" την ομαλή λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, με άλλα μέσα. Το νέο "κόλπο" που εφαρμόζουν είναι η εγκατάλειψη κλεμμένων οχημάτων πάνω στις γραμμές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρό ατύχημα.

Πριν από λίγες μέρες εγκαταλείφθηκε ένα τέτοιο φορτηγάκι, το οποίο εκ των υστέρων αποδείχθηκε κλεμμένο, κάθετα στις γραμμές, στην περιοχή της Σίνδου.

Σήμερα στις 06:20 ο οδηγός της αμαξοστοιχίας του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο από Κιάτο προς Αθήνα, αντελήφθη μέσα στο τούνελ, στην περιοχή της Μαγούλας, ένα αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές. Αμέσως έκοψε ταχύτητα, ωστόσο δεν έγινε δυνατή η αποφυγή της σύγκρουσης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κανένας τραυματισμός. Ο χειριστής σταμάτησε, έλεγξε τους επιβάτες και αφού διαπίστωσε ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους, εκτός από τον τρόμο που ένιωσαν, συνέχισε την πορεία του, καθώς το φορτηγάκι μετακινήθηκε, αλλά κάλυψε και την άλλη γραμμή, δεδομένου ότι βρισκόταν μέσα σε τούνελ.

Αμέσως, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έφθασε επί τόπου γερανός για να απομακρύνει το αυτοκίνητο από τις ράγες. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 πρωί και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 10:35.

Παρά το γεγονός ότι το δίκτυο του Προαστιακού δεν είναι προσβάσιμο από αυτοκίνητα, οι δράστες εντοπίζουν σημεία, τα οποία είτε εφάπτονται δρόμων, είτε παραβιάζουν φυλασσόμενες διαβάσεις, μπαίνουν στις ράγες και αφήνουν τα αυτοκίνητα στα σημεία, που θέλουν. Παρόμοια κρούσματα καταγράφονται συχνά στο τμήμα από τον Πειραιά έως τις τρεις γέφυρες, όπου υπάρχουν πολλές ισόπεδες διαβάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ