Φόβοι για μετάδοση κρίσης στην ευρωζώνη - iefimerida.gr

Φόβοι για μετάδοση κρίσης στην ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντόνιο Μπόρχες τόνισε με σημερινές του δηλώσεις πως παραμένει υπαρκτός ο φόβος μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη και εμφανίζεται αρνητικός για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ συμφωνούν Σόιμπλε και Άκερμαν.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» ότι το ενδεχόμενο μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη παραμένει υπαρκτό έκρουσε την Πέμπτη ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Αντόνιο Μπόρχες στη Φρανκφούρτη.

«Τα αυστηρά μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις έχουν κατορθώσει να περιορίσουν ώς τώρα τα προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το δημόσιο χρέος και τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην περιφέρεια της ευρωζώνης, αλλά ο κίνδυνος μετάδοσης στις χώρες του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης και στη συνέχεια στις αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης παραμένει πραγματικός» τόνισε.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, δεν είναι αναγκαίο να αναδιαρθρώσει το χρέος της, καθώς ήδη προωθεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα και από την ίδια την Ελλάδα.
«Χωρίς σαφείς όρους, δεν πρόκειται να αποφασίσουμε για πρόσθετα μέτρα. Εάν αποδειχτεί ότι η χώρα δεν έχει τηρήσει τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να συζητηθεί, για το τι ακριβώς μπορεί να κάνει η Ελλάδα, για να λύσει το πρόβλημα. Δεν πρόκειται να λάβουμε ανεύθυνες αποφάσεις», τόνισε ο Σόιμπλε, μιλώντας από το βήμα του γερμανικού Κοινοβουλίου. Πρόσθεσε, ότι αποφάσεις για την νέα βοήθεια, θα ληφθούν εφόσον βγουν οι εκθέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ό, τι αφορά τη Πορτογαλία, ήταν θετικός για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 78 δισ. ευρώ.

«Τεράστιο λάθος θα αποτελούσε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επισήμανε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Μιλώντας στο πρακτορείο Μπλουμπεργκ, πρότεινε ως καλύτερη λύση την αύξηση του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ