Ο Σόιμπλε ψάχνει το «βαθύ λαρύγγι» στο υπουργείο του! - iefimerida.gr

Ο Σόιμπλε ψάχνει το «βαθύ λαρύγγι» στο υπουργείο του!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις αρχές της εβδομάδας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναζητά στο προσωπικό του υπουργείου του τον «προδότη» που ευθύνεται για την αποστολή της επιστολής στα ΜΜΕ που προκάλεσε κερδοσκοπία στις πλάτες της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να αναζητά ποιος υπάλληλος του υπουργείου του είχε αποστείλει την επίμαχη επιστολή στα ΜΜΕ, στην οποία αναφέρονταν οι συνέπειες που θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η δημοσίευση της επιστολής την περασμένη εβδομάδα είχε προκαλέσει σάλο ενώ οδήγησε σε έντονη κερδοσκοπία στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσουν από ειδική επιτροπή 20 υπάλληλοι του υπουργείου, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο έγγραφο και γνώριζαν το περιεχόμενό του, καθώς και οι υπολογιστές αυτών, για να ελεγχθεί εάν η επιστολή διέρρευσε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ