Βενιζέλος: Να τηρήσουμε το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Να τηρήσουμε το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας

Βενιζέλος: Να τηρήσουμε το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την τήρηση του κειμένου προγραμματικής σύγκλισης των κομμάτων που αποτελούν την κυβέρνηση συνεργασίας, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι η επιμήκυνση συνιστά το θεμέλιο της πράξης αυτής της κυβέρνησης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, απέρριψε το ότι διαφοροποιείται από τη γραμμή της κυβέρνησης και υπενθύμισε τη γραμμή της όπως έχει συμφωνηθεί από τα κόμματα και τη στρατηγική που έχουν εξαγγείλει στον ελληνικό λαό.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις του πριν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν γνώριζε εάν θα γίνει συνάντηση, ενώ ο ίδιος είπε πως είχε ζητήσει να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν το Eurogroup, κάτι τελικά που δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για ένα πλαίσιο καλής συνεννόησης το οποίο πρέπει να τεθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, τώρα που η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή και η χώρα ανάγκη πολιτικής, οικονομικής και αναπτυξιακής υποστήριξης.

Στην συνέχεια επέμεινε για για την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα μία εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης, ενώ συμπληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν πρέπει να γίνει ούτε σε τεχνικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, αλλά σε υψηλό επίπεδο με επαφές των εκπροσώπων της χώρας με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ