Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ 350 τραπεζικοί λογαριασμοί στη Bόρεια Ελλάδα - iefimerida.gr

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ 350 τραπεζικοί λογαριασμοί στη Bόρεια Ελλάδα

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ 350 τραπεζικοί λογαριασμοί στη Bόρεια Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 350 τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών προσώπων και εταιρειών της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ από το 2011 μέχρι σήμερα. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις που εξετάζονται υπήρχαν ενδείξεις για μεγάλες αναντιστοιχίες μεταξύ του εισοδήματος που δηλώνουν στην εφορία και του επιπέδου διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Μαυρίδη, κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν ήδη ανοιχτεί και άλλοι είναι στη διαδικασία ανοίγματος.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως σε 10 περιπτώσεις, για τις οποίες οι διαδικασίες ελέγχου έχουν ήδη «κλείσει», διαπιστώθηκε ότι οι υπόνοιες του ΣΔΟΕ ήταν βάσιμες, καθώς εντοπίστηκαν πράγματι μεγάλες διαφορές μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων.

Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση εισαγωγέα, που «την τελευταία πενταετία παρουσίασε διαφορά περίπου 5 εκ. ευρώ», αλλά και ιατρού, ο οποίος τα τελευταία έξι-επτά χρόνια δημιούργησε αντίστοιχο «άνοιγμα» 2 εκ. ευρώ.

Πέρα από το άνοιγμα λογαριασμών, το ΣΔΟΕ δίνει μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση του παρεμπορίου, το οποίο πανελλαδικά πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο τής τάξης των 20 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ