Σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές στο Σοφικό Κορινθίας και στον Αγιο Στέφανο Δομοκού - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές στο Σοφικό Κορινθίας και στον Αγιο Στέφανο Δομοκού

Σε εξέλιξη μεγάλες φωτιές στο Σοφικό Κορινθίας και στον Αγιο Στέφανο Δομοκού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέτωπο 500 μέτρων έχει δημιουργήσει η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Δομοκού το μεσημέρι, ενώ προς το παρόν διακόπηκε και η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δομοκού. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας.

Στην περιοχή βρίσκονται 10 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ηδη από την πυρκαγιά έχουν καεί 300 στρέμματα με πουρνάρια, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες, μαζί με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της πυροσβεστικής, η διακοπή της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας έγινε για προληπτικούς λόγους, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα τα πυροσβεστικά οχήματα και τα αεροσκάφη, ενώ δεν έχουν προσδιορίσει το χρόνο που θα διαρκέσει η διακοπή. Ήδη στο σταθμό Λιανοκλαδίου έχει ακινητοποιηθεί μία αμαξοστοιχία με επιβάτες, που είχε κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή σε πλήρη εξέλιξη, καίει δασική έκταση και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αλλά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στη μάχη της κατάσβεσης είναι 24 επανδρωμένα οχήματα της πυροσβεστικής από την Κορινθία και γειτονικές περιοχές, ένα πεζοπόρο τμήμα, βυτιοφόρα των δήμων, εθελοντική ομάδα πολιτών, ένα ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη «καναντέρ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ