Το αυτόματο σύστημα εισόδου του νέου σου αυτοκινήτου στο πιάτο των χάκερς [βίντεο] - iefimerida.gr

Το αυτόματο σύστημα εισόδου του νέου σου αυτοκινήτου στο πιάτο των χάκερς [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσφάτως, θέλησες να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου δωρίζοντάς του μία νέα αστραφτερή BMW με αυτόματο σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, για να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί και να ανακαλύψεις πως το καμάρι σου έχει αφήσει μία ωραιότατη κενή θέση μπροστά στο σπίτι σου και στο στομάχι σου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες των νέων BMW στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω κάποιων σημαντικών αδυναμιών στο σύστημα ασφάλειας του αυτοκινήτου, τις οποίες εκμεταλλεύονται οι χάκερς για να το παραβιάσουν και να εισέλθουν σ' αυτό, όπου εκεί, με τη βοήθεια άλλων τεχνολογικών τεχνασμάτων, καταφέρνουν να το βάλουν μπρος (βλ. το δεύτερο βίντεο).

Το κενό ασφαλείας εντοπίζεται στο εσωτερικό σύστημα αισθητήρων που λειτουργούν βάσει υπέρηχων και οφείλεται σε κατασκευαστική αδυναμία, την οποία γνωρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία και την ερευνά προκειμένου να τη διορθώσει.

Στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί, μπορεί κανείς να δει στην πράξη τον τρόπο παρείσφρυσης στο όχημα, τον οποίο κατέγραψε η εξωτερική κάμερα του γκαράζ ενός ιδιώτη που το δημοσίευσε στο διαδίκτυο.

Καλές βόλτες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ